Lampre-Merida henger: amikor beindul a szekér

A szezon eddigi legsikeresebb heteit éli az egyetlen olasz WorldTour istálló, a Lampre-Merida csapata: a Giro d’Italia-n végül négy győzelemig sikerült menetelni, a múlt héten Rui Costa is betalált a Dauphiné-n, valamint Kristijan Durasek is győzelmet szerzett Svájcban!

Legutóbbi Giro-beszámolónkban a fiatal szlovén Jan Polanc és a szakaszsikerrel visszatérő Diego Ulissi győzelmeinél fejeztük be, akkor a csapat sprintere, Sacha Modolo még csak helyezésekig jutott. Az olasz körverseny második felében azonban két hajrán is sikerült nyernie, négyre növelve a Lampre-Merida győzelmeinek számát, így ebből a szempontból a fukszia mezesek az Astana Team mögött a második legeredményesebb csapat voltak a Girón.

Image1Jan Polanc

Image2Diego Ulissi

Image3Sacha Modolo

Az elmúlt héten zajlott a Tour de France felvezető versenye Franciaországban, a Criterium du Dauphiné, ahol a portugál Rui Costa immár az összetett sikerért is harcba szállt. A kemény hegyekkel tűzdelt szakaszokon – melyek közül a Tour de France útvonalában is szerepelnek emelkedők – a Lampre-Merida kapitánya a hatodik etapot nyerte meg.

Image4Rui Costa

A záró hegyi szakaszon a győzelem ugyan nem sikerült – a 2013-as Tour-győztes Froome megállíthatatlan volt – de harmadik helyének köszönhetően a portugál összetettben is feljött dobogós pozícióba.

Image5Rui Costa

Az utolsó szakaszon már úgy álltam rajthoz, hogy elégedett lehetek a Dauphiné-n nyújtott teljesítményemmel. Három sorozatban megnyert Svájci Körverseny után választottuk idén a Dauphiné-t, és rögtön összejött egy szakaszsiker, plusz az összetett negyedik helyen álltam. Nem volt messze a dobogó, de tartottam tőle, hogy Intxausti nagyon erős. A verseny közben az útra koncentráltam, próbáltam jól gazdálkodni az energiával, különösen az utolsó emelkedőn, ahol óriási volt a tempó. Amikor láttam, hogy Intxausti bajban van, erőt adott, és Yates-re is figyelni kellett, aki közvetlenül mögöttem állt a generálban. Végül sikerült feljönni a dobogóra, köszönöm a csapattársaim támogatását, ez a sor a Tour de France-on is sikerrel szállhat harcba! – nyilatkozta Rui Costa.

Image6

Rui Costa így – háromszoros címvédőként – természetesen hiányzott a Svájci Körversenyről, a Lampre-Merida azonban nem maradt siker nélkül! A Török Körversenyt nyerő horvát Kristijan Durasek a második szakaszon diadalmaskodott, miután kemény hegyeket követően egy kis szökevénycsoportban találta magát. Durasek az utolsó kilométeren belül támadott és faképnél hagyta a többieket.

Image7Kristijan Durasek

forrás:  www.bikefun.hu

Merida választékunkat a linkre kattintva érhetik el:

http://fulopkerekpar.hu/shop/advanced_search_result.php?keywords=merida&search_in_description=1