kerékpár karbantartás

A rendszeres karbantartás fontossága

A tavasz beköszöntével újra visszatérhetünk a természetbe, a szabad levegőre, megannyi programot szervezhetünk, mozoghatunk. A tavasz tökéletes lehet a kerékpározás szerelmeseinek!

A kerékpáros túrák remek kikapcsolódást jelentenek és a testi egészségre is jótékony hatással vannak a folyamatos szabad levegőn történő mozgás miatt. De nem szabad elfelejteni, hogy a folyamatos használatnak kitett kerékpárokat szükséges ellenőrizni és karbantartani!

A kerékpárok rendszeres karbantartása fontos, hiszen ez által elkerülhetjük, hogy a kerekek idő előtt leeresszenek, a fékpofák elkopjanak és így nőjön a fékút. A kerékpár lánca anyagából kifolyólag érzékeny a környezeti hatásokra, így akár korrózió is előfordulhat, ami meggyengíti azt és megnehezíti a közlekedést. Kerékpár karbantartással időben felismerhető, ha a bicikli lánca elveszti tartósságát, ami korrózióhoz vezet, de ez a probléma hamar javítható, ha mindig megfelelően olajozzuk a láncot.

A biztonságos biciklizés feltétele a kerékpár karbantartás, amit, ha szeretne biztos kezekben tudni, nyugodtan rábízhatja a feladatot bicikli szervizünkre!